PROSCIUTTO, SALAM & SALSICCIA

Prosciutto - cea mai populară şuncă din lume!

De un roz incredibil de plăcut, condimentată cu cele mai rafinate ingrediente şi cu o textură care permite tăierea în felii atât de subţiri încât poţi vedea prin ele, prosciutto este unul dintre cele mai populare preparate din lume. 

În magazinul nostru vei găsi prosciutto dezosat de calitate premium, din Italia, la un preţ foarte atractiv.

Descoperă şi tu unul dintre cele mai renumite preparate din lume şi încearcă un produs care te va cuceri încă de la prima degustare!
 
Prosciutto - ce este

Prosciutto este denumirea italiană pentru “şuncă” şi, totodată, un produs extrem de apreciat de gurmanzii carnivori din întreaga lume. Pe piaţa poţi găsi prosciutto crudo, prosciutto cotto şi chiar prosciutto dezosat.

Originile acestui preparat italian datează din epoca preromană şi are la baza tradiţia de conservare pentru iarnă, prin uscare, a picioarelor de porc. Odată cu trecerea anilor, însă, metodă a fost perfecţionată, ducând la obţinerea prosciutto-ului de azi - un produs atât de căutat în Italia, dar şi în întreaga lume.

Cu cât prosciutto este mai vechi, cu atât gustul său va fi mai complex şi mai rafinat!

produse prosciutto italiene
 
Cum se fabrică prosciutto


Prosciutto este fabricat numai din pulpe de porc de calitate premium. Pentru a extrage sângele şi umezeala din carne, a împiedica pătrunderea bacteriilor şi a o face sigură pentru consumul în stare crudă, carnea este acoperită cu sare şi ţinută la odihnit pentru mai multe săptămâni. Sarea are rolul de a accentua aroma carnii şi a da mai multă savoare produsului final.

După etapa de deshidratare cu sare, pulpele de porc sunt spălate şi condimentate. Procedeul este în întregime manual, iar condimentele utilizate sunt adevărate secrete de familie şi conferă prosciutto-ului o aromă dulce şi delicată.

Tehnicile de producere a prosciutto-ului diferă în funcţie de regiune şi producător, aroma, dulceaţa, culoarea şi calitatea produsului final fiind condiţionate şi de altitudinea şi climatul diferit.  
 
Prosciutto premium - cum îl recunoşti după gust, textură şi culoare


În magazinul nostru vei găsi numai produse de calitate premium de provenienţă din Italia pe care le poţi recunoaşte după textură şi culoare. Unul dintre acestea este prosciutto-ul dezosat, un produs aromat, cu un gust dulce-sărat.

Se va recunoaşte calitatea sa după culoarea roz somon şi feliile brăzdate cu firicele subţiri de grăsime. Aroma unică şi parfumată este rezultatul condimentelor şi ierburilor utilizate - piper negru, usturoi, ienupăr şi rozmarin. 

Descoperă şi tu calitatea premium a unui prosciutto italian ales cu grijă şi încearcă produsele din magazinul nostru!
 
De ce să cumperi de la noi prosciutto
 
 • Prosciutto-ul pe care îl vei găsi în magazinul nostru este un produs premium rafinat care te va cuceri iremediabil, încă de la prima degustare.
 • Calitatea cărnii, a condimentelor şi a ierburilor folosite şi tehnologia de producţie sunt o garanţie pentru prospeţimea, textura, culoarea şi aroma prosciutto-ului pe care îl poţi cumpăra de la noi.
 • După mai mulţi ani de experienţă în comercializarea produselor de provenienţă italiană, ştim exact care sunt producătorii cei mai valoroşi. Colaborând cu aceştia, avem siguranţa calităţii şi a prospeţimii şi putem garanta clienţilor noştri experienţe gastronomice intense şi rafinate.
 • În magazinul nostru poţi găsi o gamă diversificată de produse, din diverse categorii, care se pot asocia cu prosciutto. Astfel, poţi face toate cumpărăturile din acelaşi loc, aducând pe masă produse italiene de calitate pe care poţi conta în orice ocazie.
 
 • Pentru că livrarea se va face în cel mai scurt timp, după plasarea comenzii te poţi bucura de prosciutto-ul italian în maxim 24 de ore.
 • Practicăm preţuri atractive, care ofera un raport excelent cu calitatea prosciutto-ului.
 • Dacă doreşti mai multe informaţii, suntem gata să răspundem la toate întrebările tale! Sună-ne sau scrie-ne şi, în cel mai scurt timp, îţi vom răspunde.
 • Profesionalismul, promptitudinea şi calitatea serviciilor şi a produselor noastre sunt valori emblematice de la care nu ne abatem. Ne dorim cât mai mulţi clienţi mulţumiţi care să ne poată recomanda fără reţinere prietenilor!
 
 
Paste fusilli
 
Paste fusilli Prosciutto - cum se poate savura
 
 • Pentru a trăi experienţa completă a aromei unui prosciutto premium, specialiştii recomandă tăierea în felii cât mai subţiri. Acestea ar trebui să aibă grosimea unei foi de hârtie.
 • Ţine felia în gură, permite aromelor şi texturii cremoase să îţi cucerească papilele gustative şi memorează senzaţiile pas cu pas - experienţa va fi incredibilă!
 • Prosciutto se poate servi ca atare sau se poate asocia cu legume, fructe, pâine, brânză sau vin.

Eşti gata să descoperi şi tu gustul rafinat al prosciutto-ului italian care a cucerit întreaga lume? Profită de preţurile atractive pe care le practicăm şi plasează cât mai repede o comandă pe site-ul nostru!

 

Prosciutto crudo
Există mai multe modalităţi de a savura prosciutto crudo, adică şunca uscată şi netratată termic.
Aceasta se poate consuma ca atare, dar este minunată în combinaţie cu brânzeturi, în sandvişuri, cu mozzarella sau peste pizza fierbinte, proaspăt scoasă din cuptor. În lunile de vară, în Italia, prosciutto crudo este servit deseori înfăşurat în jurul bucăţilor de pepene galben sau asociat cu smochine proaspete şi dulci.  
 
Prosciutto cotto
Prosciutto cotto, sau şunca tratată termic, are culoarea de un roz mai deschis decât varianta crudo. Aceasta este gătită la temperaturi controlate şi pe durate lungi de timp şi tăiată în felii subţiri şi cremoase. 

Pentru un plus de aromă, uneori este condimentată cu ierburi şi trufe. Prosciutto cotto se poate servi pe pâine, alături de brânzeturi cu gust intens şi în combinaţie cu vin alb.
 
Descoperă tipurile de prosciutto, crudo, cotto sau dezosat şi învaţă să identifici diferenţele dintre acestea - culoarea, gustul, textura şi modul în care se armonizează cu fructe, brânzeturi sau vin.
Pentru experienţe rafinate şi intense, cumpăra cu încredere unul dintre sortimentele de prosciutto de pe site-ul nostru.


 
 
Paste fusilli Sună-ne sau comandă chiar acum!

Pentru a solicita mai multe informaţii despre prosciutto-ul de pe site-ul nostru, ne poţi contacta la oricare din numerele de telefon 021 3140935 sau 0723 398390 sau ne poţi trimite un email la adresa vlt@vladip.ro.
Adu şi tu pe masă o parte din rafinamentul şi calitatea produselor italiene şi, totodată, răsfaţă-i pe cei dragi cu gustul incredibil al unui prosciutto premium!

 

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!